tirsdag 27. mai 2008

Muhammad Yunus skurrer

Muhammad Yunus vil ha Telenor ut av Bangladesh. Han mener at Telenor er uten troverdighet. Han kan jo gjerne melde det, men da dukker det opp noen spørsmål;

Muhammad Yunus er den nest største eier i GrameenPhone. Hva har han bidratt med for å sikre arbeidsforholdene i selskapet og for underleverandører?

Hvis Muhammad Yunus blir eneeier av GrameenPhone, hvordan vil Muhammad Yunus bidra til å endre forholdene? Vet vi hvordan Muhammad Yunus sine selskaper behandler sine ansatte og underleverandører?

Med et slikt søkelys som Telenor har fått, vil nok Telenor rydde opp. De har økonomiske muskler til å gjennomføre dette, og de har erfaring på HMS fra andre deler av selskapet.

Ved å bruk pressen til å koble eierkravet i GrameenPhone sak til HMS-saken, undergraver Muhammad Yunus sin egen autoritet og gode sak som Grameen Bank er. Han burde heller jobbe sammen med styret i GrameenPhone for å finne gode løsninger.

Jeg har vurdert om jeg skulle skrive dette, fordi jeg er selv ansatt i Telenor. Men jeg mener allikevel at jeg kan delta i debatten, fordi jeg mener mine spørsmål er reelle og ikke besvart.
Blogglisten