onsdag 11. november 2009

Solkongen

Ministres omtrentligheter forklares bort, lover og regler tøyes eller brytes og antall rådgivere øker rundt vår statsminister og hans ministre.

Det er kjent at ministre og nå sist Trond Giske kjøres rundet i Norge - for fort. De må rekke viktige møter.

Ministre er omtrentlige med sannheten og lyver. Nå sist var det Bjarne Håkon Hanssen som ble tatt i løgn om sitt fremtidige politiske liv. Det er helt greit i følge vår statsminister.

Antall rådgivere rundt våre ministre øker, og nå har statsministeren fått ansatt en egen minister på sitt kontor. Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, tidligere stabssjef på statsministerens kontor, skal være ryddegutt for statsministeren når det blåser. Så slipper statsministeren selv å bli upopulær.

Jeg oppfatter at ministre lyver, hever seg over lover og de ansetter kompiser i bedre betalte jobber - det får meg til å tenke på en tid rundt 1700-tallet. Hvor alt handlet om kongen og hans hoff. En tid hvor en lov gjaldt for Kongen og hans hoff og en annen lov gjaldt for hans folk.

Jeg mener at statsminister Jens Stoltenberg bidrar drastisk til å øke avstanden mellom seg og de som velger ham. Han opphøyer seg selv og sine ministre når det er greit å bryte lover, tillate løgn og skape flere "lag" av rådgivere som hindrer direkte kommunikasjon med ministere. Det er ikke slik det skal være i Norge.

Angående kongen fra 1700-tallet. En dag fikk folket nok - da gikk det som det gikk. Og kongen var ikke mer...

(Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix/SMK)
Blogglisten