torsdag 14. februar 2008

Minister søker ombud

Så var det eventyrfortellingen om hvem som kjenner hvem og hvem som har sagt hva - når? Og ikke minst, hvem møtte hvem - hvor og hvordan?

Det kan se ut som om at Minister Manuela Ramin-Osmundsen har ansatt en av "sine egne", og saken har preget nyhetene i alle kanaler i mange dager og jeg tipper på at hun også i tiden fremover vil prege nyhetsbilde - får hun i det hele tatt gjort jobben sin som barne- og likestillingsminister?

Saken om ministerens forhold til det nye barneombudet vil rulle videre fordi ministeren ikke har klart å legge saken død, ved å svare på alle spørsmål med fullt innhold. Hun drives fra skanse til skanse ved å bekrefte stadig nye opplysninger om sitt forhold til det nye barneombudet Hjort Kraby. Det påstås at ministeren har fortalt alt til Statsministeren og hans kabinett og Statsministeren bekrefter dette under en pressekonferanse - direktesendt på tv.

Hvis alle sider i saken har vært kjent tidlig - hvorfor har ikke da Manuela Ramin-Osmundsen selv fortalt alt til pressen med en gang? Hvorfor sa departementet tidlig i saken på spørsmål fra pressen at det ikke var ikke mer nytt i denne saken? Og hva med ansettelsesprosessen av nytt barneombud - hvorfor manglet Hjort Krabys navn på søkerlisten og hvorfor er søknadene ikke journalført i departementet?

Her er det for mange uklarheter - og det er åpenbart at noen lyver og ikke forteller alt.
Spørsmål et er hvem og hvorfor?

Det gjenstår å se. Dette eventyret er ikke ute...

[Oppdatert 15.2.2008 kl. 15:00]: Så ble det snipp snapp snute for minster Manuela Ramin-Osmundsen. Hun hadde ikke fortalt alt til sjefen allikevel. Dermed måtte hun gå.

Ingen kommentarer:

Blogglisten