fredag 19. mars 2010

Troll i dagslys

Biologi har dukket opp som et "hot" tema etter at Harald Eia har rettet tv-kameraene mot flere forskere i Norge. Ved å sammenligne forskning og uttalelser fra amerikanske, engelske og norske forskere ser det ut som om biologien har forsvunnet fra veldig mange forskeres verktøykasse, når de skal forklare bl.a. sosiale forskjeller i Norge.

Hvorfor vil de ikke bruke biologien som en del av sin forskning? Er de så oppsatt på at alle i utgangspunktet er like? Er det så veldig viktig å forklare vår adferd bare ut i fra miljøpåvirkning? Eller er det den nordiske sosialdemokratiske ideen om at alle er like som bryter ned alt annet tankegods?

Harald Eia har fokusert på en side av universitetene som trengte lys - kraftig lys. Trollene har blitt veldig sure i aviser og tv - og jeg håper virkelig at de sprekker snart.

Jeg tror at en del forskere, bevisst eller ubevisst, prøver å bevise en ideologisk idè om at alle er like - men hvorfor i allverden skal vi bruke penger på det? Det burde være mange andre og viktigere spørsmål å grave seg ned i?

Ingen kommentarer:

Blogglisten