fredag 22. januar 2010

Tog og tull

Lederne i NSB og Jernbaneverket bør sjekke sin egen rolle i saken om dårlige togtjenester rundt og i Oslo. Det blir for enkelt å bare skylde på politikerne.

I det siste har debatten rast etter at kvaliteten på togreiser i og rundt Oslo har sunket til et bunnivå. Togene står av mange tekniske årsaker og i mangel på utstyr og folk. Det pekes på at dårlig vedlikehold og manglende investeringer er skylden i de voldsomme problemene som vi har opplevd i mange år, og som toppet seg med en kuldeperiode nå i desember/januar.

NSB og Jernbaneverket skylder på politikerne for at de mangler penger til investeringer og vedlikehold - og at togene ikke går.

Jeg mener at lederne i NSB og Jernbaneverket også bør se på sin egen rolle – de sitter med ansvaret i store selskaper som bærer en stor og viktig del av samfunnets infrastruktur. Hvis de mener at de har for lite penger til å oppfylle målene som er satt, hvorfor sitter de fortsatt med ansvaret? Ved at de fortsetter i jobben mener jeg at de aksepterer de rammer som legges. Det blir for lett bare å skylde på bevilgende myndigheter.

At NSB og Jernbaneverket burde legges ned, det er en annen diskusjon...

Ingen kommentarer:

Blogglisten