torsdag 8. april 2010

Hvorfor er det skandale?

Det er skandaløst å legge ned Aker sykehus melder Nettavisen i dag. Fagbevegelsen vil ikke at sykehuset skal legges ned og fortsetter kampen. 30.000 underskrifter skal få styrende myndigheter til å snu i saken og la Aker sykehus fortsette driften.

Hvorfor er det skandaløst å legge ned Aker sykehus? Jeg kan skjønne motstanden i områder hvor det er 20 mil til nærmeste sykehus, men i Oslo ligger jo sykehusene tett.

Hva er egentlig problemet i saken? Arbeidsplasser forsvinner? Fagmiljøer raseres? At Soria Moria sier noe annet om sykehusene? Eller at Aker sykehus er av noen definert som Groruddalens lokalsykehus?

Styrene i helseregionen har i oppgave å drive effektive og gode sykehus, da mener jeg det skal mye til å overprøve de faglige argumentene som ligger til grunn i de beslutninger helseregionen tar. Jeg vil heller ha et store og kompetente fagmiljø med det siste av tekniske hjelpemidler enn mindre og flere fagmiljø som kjemper om sine fagområder.

Angående lokalsykehus i Groruddalen - et av landets mest moderne Universitetssykehus ligger like over Oslo-grensen østover - er kravet at man skulle gå til sykehuset?

Ingen kommentarer:

Blogglisten