mandag 16. juli 2007

Universel utforming

Stadig dukker de opp i avisene, sakene som forteller om kommunens innbyggere som ikke kommer seg inn på kino eller nå sist; inn i kulturhuset med rullestol.

I 2007 er det hårreisende at dette skjer. For meg er det er en selvfølge at alle innbyggere skal kunne komme seg på kino, på teater eller inn til et offentlig kontor uten å måtte be om hjelp.

Universell utforming er etterhvert blitt et begrep som veldig mange innenfor byutvikling kjenner til. Allikevel får vi sakene som forteller om at man ikke kommer over en fortauskant eller inn på kino. Intensjonene er de aller beste, allikevel får vi resultater som er helt borti natta!

Hva er galt? Er reglene uklare, finnes det smutthull? Er politikerne uklare i sin vilje eller bør vi være mer tydelige med våre krav? Er oppfølgingen av politiske vedtak mangelfull?

Det har vært spurt før om slike saker i kommunen, men det er tydelig at vi må spørre igjen. Derfor har jeg sendt spørsmål til Rådmannen i Skedsmo, for å forsøke å få klarhet i hva som er galt når vi til stadighet ser at ting ikke er kommet i orden.

Dette må vi til bunns i!

Ingen kommentarer:

Blogglisten