tirsdag 26. juni 2007

Miljø og nærmiljø i Skedsmo

Hvordan ønsker vi at Skedsmo kommune skal se ut i fremtiden? Skal vi bygge ned alle sentrumsnære grønne områder, bare området skal brukes til "gode formål"? Eller skal vi forsøke å ta vare på noe av friområdene? I den senere tid har vi sett at Arbeiderpartiet ønsker å bygge ut flere områder som i dag benyttes til dyrket mark. Vi ser det på Strømmen og vi ser det på Skedsmokorset.

Hvis Arbeiderpartiet i Skedsmo fortsetter denne kursen vil du ganske snart måtte bruke bil, buss eller sykkel først før du kan trå barbeint i gresset. Jeg ser at det blir et stort press på grønne områder i fremtiden. Hvor skal innbyggerne i sentrumsnære områder ha grønne områder? Hvor skal man kunne sparke ball, kaste freesbee eller bare legge seg ned på gresset og nyte solen uten at trafikken kommer alt for nær?

Jeg vil være med å utvikle kommunen og de sentrumsnære områdene, men det må gjøres uten å ødelegge friområdene! Er det bare asfalt, brostein og murpuss som skal råde i sentrumsområder i kommunen? Er et 10 x 10 meter stort grøntområde med en benk en park? Bygges de grønne områder ned, er de borte for alltid.

Jeg vil ha en annen tilnærming til sakene, det er viktig å ha en varsom holdning til nedbygging av eksisterende natur- og friluftsarealer. Jeg ønsker en forsiktig utbygging av Bråtejordet, utvikle området rundt Huseby Gård til et område med park og fritidsaktiviteter og utvikle et parkanlegg på Stortorget i Lillestrøm.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hadde AP i Skedsmo styrt New York, så hadde Central Park vært bygd ned med høyhus

Blogglisten