torsdag 28. juni 2007

En stat i staten?

I dagens Romerikes Blad kan vi lese: "Som eneste distriktsveisjef i landet, sier Nils-Erik Bogsrud nei å sette opp skilt som skal få trøtte sjåfører til å sove noen minutter før de kjører videre".

Litt merkelig blir saken, fordi det er Vegdirektoratet som vil ha skiltene ut langs veiene fordi de tror skiltene kan redde menneskeliv.

Hva er det vi ser konturene av her? Vegdirektoratet skal være øverste fagmyndighet på veier og veisikkerhet og Statens vegvesen er den som skal sørge for at veiene våre bygges og vedlikeholdes. For meg virker det som om Statens vegvesen region Romerike setter seg over Vegdirektoratet og overprøver beslutninger som skal bidra til veisikkerhet.

Værre er det at veien det snakkes om er E6 mellom Jessheim og Minnesund, en strekning som dessverre omtales som "dødsveien". Jeg mener at alle forsøk på å redusere trafikkulykker burde stå uprøvd.

Det er kanskje på tide med en gjennomgang av kommandolinjer og fullmakter innen veisektoren?

[Siste 2007-06-28, kl 18:00]: Romerikes Blad kan nå melde: "Først var det ikke aktuelt – nå vil distriktsveisjef Nils-Erik Bogsrud sette opp de skiltene han har fått".

Det kan se ut som om kommandolinjene fungerer allikevel, og det er godt nytt.

Ingen kommentarer:

Blogglisten