tirsdag 26. juni 2007

Trafikk på Skedsmokorset

På Skedsmokorset skaper trafikksituasjonen daglig frustrasjon og engstelse. Trafikken kveler normal virksomhet morgen og kveld. Utvikling av næringsliv og tjenester til innbyggerne stopper opp hvis ikke noe gjøres. Derfor la Skedsmo Høyre frem sitt forslag til løsning av trafikksituasjonen på Skedsmokorset fredag 8. juni. Et konkret forslag til hvordan flere veier med gang- og sykkelveier vil gi innbyggerne en enklere hverdag når bilen, sykkelen eller bena skal brukes. Poenget er at man skal slippe å kjøre igjennom ”korset” hver gang man skal på butikken eller i barnehagen.

Selv om vi har tegnet de konkrete forslagene til nye veier med tjukke streker på kartet skal ikke Skedsmo Høyre bestemme nøyaktig hvor veiene skal gå. Hensikten er først og fremst å starte en prosess for å løse trafikkproblemene i området. Alle som er opptatt av trafikken på "korset" må komme på banen nå.

Etter at Skedsmo Høyres forslag ble kjent har vi mottatt mange gode innspill og tilbakemeldinger, som vi skal ta med oss i det videre arbeidet. Penger til våre forslag skal vi bla hente fra fylkets riksveimidler.

Et annet viktig punkt er å få trafikken fra Gjerdrum og Nannestad ut på E6 før Skedsmokorset. Derfor må tunnelen under Vardeåsen bygges snarest, ikke i 2018 som foreslått i Oslopakke 3. Dette er en stat/fylke sak, men Skedsmo Høyre jobber i alle kanaler for å få tunnelen tidligere på plass. Uten tunnelen vil kaos og eksos råde morgen og kveld på Skedsmokorset. Det vil ikke Skedsmo Høyre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette syntes jeg var en god ide. Fint at Høyre tar dette på alvor.

Blogglisten