søndag 12. august 2007

Idretten - en viktig verdiformidler

Idretten bidrar til trygge og gode oppvekstmiljøer, og fremmer god helse blant barn og unge. Den organiserte idretten er en av samfunnets mest sentrale verdiformidlere. I tillegg er idretten en av de viktigste arenaene for samfunnsnyttig frivillig innsats. Skedsmo Høyre mener at kommunens primære oppgave innenfor idrett er å sikre bredde- og barneidretten gode og stabile rammer.

Derfor vil Skedsmo Høyre etablere en samarbeidsmodell mellom idrettslagene og kommunen for å sikre drift og vedlikehold av idrettsanlegg. Det vil også være viktig å arbeide for å styrke den daglige driften av idrettslagene. Skedsmo Høyre ønsker også å videreføre gratisprinsippet for barn og unges bruk av kommunale anlegg.

Fokuset i anleggsutviklingen må fortsatt være på idrettsanlegg med stort brukerpotensial og flerbruksanlegg. Idrettsanlegg bør lokaliseres og utvikles slik at de blir viktige sosiale møteplasser der barn og ungdoms interesser og behov er ivaretatt. Derfor vil Skedsmo Høyre sikre bygging av ny flerbrukshall på Skedsmokorset og bygging av nytt kunstgressanlegg på Melbyjordet.

Det vil være viktig at planlegging, bygging og drift av slike anlegg må gjøres i samarbeid med idrettslagene og idrettsrådet. Alle nye anlegg skal bygges med tanke på tilgjengelighet og brukervennlighet for funksjonshemmede. I tillegg vil Skedsmo Høyre arbeide for etablering av et regionalt svømmeanlegg på Romerike, utvikle Lintjernmyra ved Solberg til flerbruksanlegg med skiarena og skytebane og skape et regionalt skøyteanlegg på Romerike.

Ingen kommentarer:

Blogglisten