onsdag 15. august 2007

Miljø på lån

For Skedsmo Høyre er ansvaret for å forvalte naturen og overlate den til neste generasjon i best mulig stand viktig. Derfor legger Høyre "føre-var"- og "forurenseren-betaler"- prinsippene til grunn for miljøpolitikken. Vi har bare miljøet på lån fra fremtidige generasjoner. Derfor ser Skedsmo Høyre at hensynet til miljø skal ivaretas på alle politikkområder. Å løse de store klimaproblemene vi står ovenfor i dag er både en global og lokal utfordring. Skedsmo Høyre vil tenke globalt og handle lokalt.

Høyres visjon er at Skedsmo kommune skal bli en lavutslipps-kommune og gjøre energi og miljø til en merkevare bla ved å ta i bruk ny teknologi fra miljøene på Kjeller. Skedsmos naturressurser og kulturminner må forvaltes og bevares på en måte som gjør at vi kan overlate dem til neste generasjon med god samvittighet.

Derfor ønsker Skedsmo Høyre å innføre en lokal energi- og klimaplan - med eget miljøregnskap. Vi ønsker å ha fokus på å sikre oppfølging av Enøk-tiltak i kommunale bygninger og oppfølging av Enøk-tiltak i nye byggeprosjekter. Kanskje må nye hus bygges på en annen måte for å redusere energi-forbruk. Det skal innføres utslippsfrie kjøretøy i den kommunale hjemmetjenesten. Vi ønsker å kopiere Oslo og innføre en ordning med støtte til utskifting av gamle forurensende vedovner til fordel for nye rentbrennende ovner. Skedsmo Høyre vil ha økt bruk av fjernvarme. Vi vil også øke sorteringen av søppel, både fra husholdninger og bedrifter.

Vi vil styre kommunen med ærlighet og omtanke.

Ingen kommentarer:

Blogglisten