søndag 12. august 2007

Omsorg fra fellesskapet

Omsorg er kommunens største og viktigste oppgave. Skedsmo Høyre vil at kommunen skal være garantisten for at alle innbyggere får den hjelp og støtte de behøver i alle livets faser. En 20 åring skal få samtaleterapi når det behøves, slik at livet blir litt enklere, en 40 åring skal få støtte og rehabilitering umiddelbart etter et slag og en syk 60 åring skal få litt hjelp hjemme, slik at man kan bo der lengst mulig.

Det er viktig at kommunen skal være der og tre støttende til overfor den som trenger hjelp og for de pårørende når de trenger hjelpen. Vi ser dessverre tilfeller der rehabilitering kommer for sent eller at pårørende sliter seg ut for å ta vare på en venn, et familiemedlem eller sin partner. Slik skal det ikke være.

Skedsmo Høyre vil at alle skal være en del av fellesskapet men behandles som enkeltmennesker og få den hjelp som de behøver, ikke bare den hjelp kommunen kan gi. Derfor vil Skedsmo Høyre organisere omsorgsapparatet slik at den som trenger hjelp og støtte settes i fokus. Skedsmo Høyre vil innføre en serviceavtale i hjemmetjenesten som sikrer at eldre og andre hjelpetrengende får vite når hjemmehjelpen eller hjemmesykepleien kommer, hva slags oppgaver som skal gjøres, hvor ofte og hvor lenge hjelpen skal vare.

Det skal føles trygt å få hjelp og den som får hjelp skal føle at stoltheten og verdigheten er ivaretatt fra kommunens side. Derfor vil Skedsmo Høyre også utvikle en fasthjelpsordning i hjemmehjelpen og hjemmesykepleien, slik at brukerne får færrest mulig hjelpere å forholde seg til, og at den enkelte får større mulighet til å bestemme hvem som skal utføre hjelpen. Skedsmo Høyre vil også bygge et nytt sykehjem i kommunen for de som behøver en trygg plass når det å bo hjemme er blitt vanskelig.

Vi vil styre kommunen med ærlighet og omsorg.

Ingen kommentarer:

Blogglisten