torsdag 30. august 2007

Trygge og trivelige lokalsamfunn


Helt siden 60-tallet har beboerne i Riis Terrasse forsøkt å få Skedsmo kommunen med på å finne en løsning på saken om en trygg vei for sitt boligområde. Dagens vei er datidens anleggsvei, den er bratt og veldig uoversiktlig. En bratt vei som på vinterstid er livsfarlig for biler og forgjengere.

Beboerne har gjentatte ganger forsøkt å få kommunen i dialog for å finne en løsning, men de er blitt møtt med en arroganse jeg håper andre slipper å bli utsatt for i kommunen. I svarene fra kommunen blir beboerne selv bedt om å reise en reguleringssak og selv finansiere planen. En kompetanse svært få har. Kommunen har også velvillig pekt på at grunneier rundt området ikke vil avgi grunn til ny vei. Det kan nesten virke som om kommunen ikke vil være med på å finne en løsning i denne saken – hvorfor vet jeg ikke.

Denne saken har jeg tatt opp i teknisk hovedutvalget flere ganger og Rådmannen har gitt meg de samme svarene som beboerne har fått. Også Ordfører Anita Orlund bekrefter ovenfor innbyggerne at kommunen ikke har noe ansvar i saken.

Men plan og bygningsloven er helt klar; Skedsmo kommune kan når som helst og hvor som helst gå inn å lage en reguleringsplan for et område i kommunen. Dessuten; finansiering er ikke en del av en reguleringssak. Det er derfor veldig bra at alle medlemmene i teknisk hovedutvalg har støttet denne saken. Et enstemmig utvalg ba Rådmannen 22. august om å lage en reguleringssak for området. Om Ordfører og Rådmann vil bidra til at saken legges frem senere i høst gjenstår å se.

Skedsmo Høyre mener at alle beboere i Skedsmo kommune må bli møtt med velvillighet og forståelse. Skedsmo Høyre vil styre kommunen med ærlighet og omtanke.

Ingen kommentarer:

Blogglisten