torsdag 30. august 2007

AP: Ikke mulig å effektivisere mer

Lørdag 25.8 på Strømmen Storsenter under en partidebatt uttalte Arbeiderpartiets Ordførerkandidat Anita Orlund: ”å si opp folk er den eneste måten å effektivisere på i en kommune”. ”Det er ikke mulig å effektivisere mer enn det vi har gjort”.

Det jeg oppfatter Anita Orlund uttrykker er en passiv holdning til kostnadskontroll. Hun mener at det er kun det å si opp ansatte som betyr noe for utgiftene i kommunen. Ikke rart hun må hente mer penger fra innbyggernes lommebøker via eiendomsskatten.

Effektivisering betyr for meg å ha fokus på alle kostnader hele tiden, slik at pengene kan brukes der de virkelig trengs. En bedrift og en kommune må ha fokus på å ha et lavt energiforbruk, sørge for å ha gode innkjøpsavtaler og kutte ut arbeid som ikke tjener noen.

Tidligere har Anita Orlund uttalt at Skedsmo kommune er en av landets mest effektive kommune. Sett opp i mot det hun sa på Strømmen 25.8 blir spørsmålet; siden Skedsmo kommune er en så effektiv kommune, har man sagt opp mange ansatte i kommunen? Jeg mener at dette ikke henger på greip.

Det er helt klart at vi må få på plass nye koster på rådhuset.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nevnte for en felles bekjent av deg og meg at jeg syntes det var underlig at Skedsmo Kommune gikk ut med eget anbud på innkjøp av matvarer til sentralkjøkkenet på Skedsmotun. Jeg lurte på hvorfor man ikke hadde samarbeid med nabokommunene eller brukte avtalene til kantineoperatøren i Rådhuset (en av Norges største kantinedrivere). Det bare beskriver at man kan bli mye mer effektiv uten å si opp ett eneste menneske.
Det blir bedre priser hvis du kjøper 100 biler enn om du skal kjøpe 1!!!

Blogglisten